Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ

Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός. Έχει και πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα. Όλα αυτά συνδυάζονται συνθέτοντας κατά κάποιο τρόπο την προσωπικότητα του. Ο καθένας από εμάς δρα και σκέφτεται διαφορετικά. Άλλοι το αποδέχονται, άλλοι όχι. Δεν είναι επιλήψιμο να είσαι διαφορετικός. Άλλωστε αυτές οι διαφορές συνθέτουν και ενώνουν μια παρέα, μια φιλία, μια σχέση.

Από μικρά μας έλεγαν θυμάμαι, γιατί το έκανες αυτό; τι θα πει ο κόσμος; και πολλά άλλα. Τελικά ο κόσμος θα πει είτε κάνεις είτε δεν κάνεις. Είναι στη φύση των ανθρώπων το "κουτσομπολιό". Άρα ποιος ο λόγος να ζεις και να καταπιέζεις αυτά που νιώθεις και θες να κάνεις, μόνο και μόνο για να μη σε κρίνει ο άλλος αρνητικά, αφού η κριτική θα γίνει έτσι και αλλιώς. Καλύτερα να κάνεις πράγματα που θες, αδιαφορώντας για τη γνώμη του κόσμου, παρά να μετανιώνεις συνεχώς μετά για τόσες ευκαιρίες που άφησες να πάνε χαμένες, επειδή δέχτηκες να συμβιβαστείς με τα "πρέπει" του κόσμου. Είναι κλισέ η φράση "η ζωή είναι πολύ μικρή" αλλά δυστυχώς βρίσκει παντού απόλυτη εφαρμογή. Είναι πολύ μικρή για να ζεις με κανόνες και πρέπει. Οι κανόνες είναι για τα μαθηματικά. Στη ζωή οι κανόνες είναι για να τους πατάμε!

Για αυτό ας αφήσουμε τον κόσμο να λέει και ας υπερασπιστεί ο καθένας από εμάς αυτό που είναι. Μαζί και με τα καλά του και με τα κακά του. Με τα προτερήματα και με τα μειονεκτήματα του. Κάποιοι θα το εκτιμήσουν και κάποιοι άλλοι θα αποχωρήσουν. Το σίγουρο είναι ότι όσοι μείνουν θα είναι γιατί το αξίζουν και γιατί αποδέχονται αυτή τη διαφορετικότητα. Για όσους πάλι φύγουν δεν πρέπει να υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς το πρόβλημα είναι δικό τους, αφού δεν θα έχουν μάθει να αγαπάνε, να νιώθουν, να ζούνε, άρα και δεν αξίζουν να είναι στη ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου